Reprezentare și Asistență juridică în față instanțelor judecătorești, a autorităților și instituțiilor publice și private


0723 592 899

Servicii juridice pentru românii din diaspora


Sediul social la Cabinet de Avocat
Înființare societăți comerciale

Oferim consultanță de specialitate în vederea înființării de societăți comerciale. Firmele pot avea sediul la domiciliul clientului sau la sediul profesional al Cabinetului de Avocat.

Pentru cetățenii români cu domiciliul sau rezidența în străinătate care doresc derularea unor activități economice în spațiul comunitar, recomandăm înființarea societăților comerciale de tip SRL (societate cu răspundere limitată) deoarece acest tip de instrument legal conferă numeroase avantaje.

Astfel, românii din Italia, Spania, Franța, Germania etc pot să își deschidă firme în România prin care pot să deruleze activitate comercială în țările în care trăiesc, adică țări cu fiscalitate ridicată. Principalul avantaj al unei societăți comerciale de tip microîntreprindere (până la 1 milion de Euro cifra de afaceri) constă în faptul că va avea un impozit de 3 % din cifra de afaceri dacă nu are angajați sau un impozit de 1 % din cifra de afaceri dacă are cel puțin 1 angajat. Impozitul de 1% din cifra de afaceri reprezintă cel mai mic impozit din Uniunea Europeană, ceea ce face ca Romania să fie un paradis fiscal. Pentru a beneficia de cel mai mic impozit european, un cetățean român (sau chiar străin) trebuie să înființeze o firmă în România în care poate fi asociat unic (sau asociat cu o altă persoană, chiar și cetățean străin) în care poate fi administrator dar și angajat. De exemplu, o persoană care dorește să presteze în mod legal și avantajos activitatea de transport persoane pe ruta România - Italia și retur trebuie să facă o firmă în România în care să se angajeze ca șofer.

Este evident că este mai avantajos să plătești 1 % impozit pe o firmă românească față de aproape 70% pe o firmă italiană, de exemplu.

Un alt avantaj constă în faptul că o firmă românească poate fi constituită cu un capital social minim de numai 200 de Lei, ceea ce reprezintă aproximativ 41 de Euro.

Din punctul de vedere al activităților desfășurate, apreciem că se pot derula toate activitățile comerciale: magazine alimentare, baruri, restaurante, comerț general, comerț cu îmbrăcăminte, transport, construcții, import - export din / în / pentru România, magazine on line sau off line), firme care oferă servicii (instalatori, electricieni, curățenie, instalații, menaj, curățenie, îngrijire persoane, spălătorie) etc.


Sediul socialPentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate care vor să înființeze o firmă în România oferim găzduirea sediului social la sediul profesional al Cabinetului de Avocat. Sediul la avocat prezintă numeroase avantaje care vor fi comunicate persoanelor interesate.

Încă de la înființarea firmei, se pot autoriza toate sau o parte din codurile CAEN. De exemplu, în cazul transporturilor de mărfuri și / sau persoane, se pot autoriza la terți codurile CAEN specifice, ceea ce nu presupune deschiderea unui punct de lucru.

Cu privire la punctul de lucru, după înființarea societății de tip microîntreprindere, recomandăm declararea la Registrul Comerțului a punctului de lucru unde se va derula în mod legal activitatea. Pentru deschiderea punctului de lucru, recomandăm încheierea unui contract de închiriere care va fi înregistrat la Administrația Financiară teritorială și nu încheierea unui contract de comodat. Prin contractul de închiriere, societatea va putea să justifice în mod legal, din punct de vedere fiscal și contabil, sumele cu care va trebui să finanțeze chiria aferentă punctului de lucru.

Chiar dacă nu dorește deschiderea unui punct de lucru în România, administratorul firmei cu sediul la Cabinetul de Avocat poate deschide un punct de lucru în orice oraș România sau din străinătate. Punctul de lucru poate fi un magazin, un restaurant, un punct de servicii, consultanță etc.

Actele necesare pentru înființarea unei firme:

  • Carte de identitate sau pașaport al cetățeanul român sau străin
  • Specimen de semnătură al administratorului autentificat la un notar din România sau din străinătate / consulat
  • Declarație autentică (notar) al administratorului din care să rezulte cine sunt beneficiarii reali ai persoanei juridice

Costurile de înregistrare sunt minime, adică 990 de Euro cu toate taxele incluse, sumă în care sunt incluse găzduire sediu social la Cabinetul de Avocat (sediu în București), întocmire și depunere dosar la Registrul Comerțului București, taxele de înregistrare ale firmei.

După înregistrarea societății în România, la sediul Cabinetului de Avocat, administratorul societății va deschide un cont bancar la orice bancă românească, va putea încheia contracte cu partenerii de afaceri și va putea începe activitatea comercială.

Avantajul de a deschide o firmă în România este evident, în condițiile în care capitalul social al unei firme din Italia este de 10.000 de Euro.

Specificăm că pentru societățile de transport național și internațional de persoane și mărfuri, obținem toate avizele, autorizațiile, aprobările și asigurările necesare începerii activității de trasport.facebook